From 11778ef50c6da6c049933f24fb3634b6b6166ec8 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Rupus Reinefjord Date: Tue, 13 Aug 2024 18:59:36 +0200 Subject: [PATCH] recipes! --- public/index.html | 5 + public/recipes/enchiladas-med-bönchili.html | 190 ++++++++++++++++++++ 2 files changed, 195 insertions(+) create mode 100644 public/recipes/enchiladas-med-bönchili.html diff --git a/public/index.html b/public/index.html index 5d13bcb..f9011e3 100644 --- a/public/index.html +++ b/public/index.html @@ -75,6 +75,11 @@
  • 2022-12-05: Workaround for broken TrackPoint
  • 2022-05-09: This website
  • + +

    Recipes

    + diff --git a/public/recipes/enchiladas-med-bönchili.html b/public/recipes/enchiladas-med-bönchili.html new file mode 100644 index 0000000..547a38f --- /dev/null +++ b/public/recipes/enchiladas-med-bönchili.html @@ -0,0 +1,190 @@ + + + + + + + + + + + + Enchiladas med bönchili + + + +
    +
    +
    +
    +

    Index

    + +
    +

    Enchiladas med bönchili

    +
    + +

    + Receptet kommer från matbloggen + Jävligt Gott. +

    +
    + +
    +

    Ingredienser

    + +

    Chili

    +
      +
    • Gul lök - 2 st
    • +
    • Vitlök - 2 klyftor
    • +
    • Torkad chipotlechili - 1-2 st
    • +
    • Krossade tomater - 2 burkar
    • +
    • Rödvin - 2 dl
    • +
    • Torkad rosmarin - 1 tsk
    • +
    • Torkad oregano - 1 msk
    • +
    • Spiskummin - 1 tsk
    • +
    • Morötter - 3 st stora
    • +
    • Blandade bönor - 3 burkar
    • +
    • Vatten - 2 dl
    • +
    • Socker - 2 dl
    • +
    • Kinesisk soja - 1 msk
    • +
    • Koriander - 1 dl hackad
    • +
    • Persilja - 1 dl hackad
    • +
    • Limejuice - 0,5 lime
    • +
    • Salt
    • +
    • Svartpeppar
    • +
    + +

    Montering

    +
      +
    • Stora tortillabröd - 8 st
    • +
    • Ost - 2 dl riven
    • +
    • Tacosås - 1 burk
    • +
    + +

    Servering

    +

    Ingredienser lämnas som en övning till läsaren.

    +
      +
    • Guacamole
    • +
    • Grönsallad
    • +
    +
    + +
    +

    Instruktioner

    + +

    Chili

    +

    + Skiva lök, hacka vitlök och hacka chili. Bryn i olja tills de först blir mjuka + och sedan får lite färg i en djup stekpanna. +

    +

    + Skala och riv morötterna grovt och blanda ner dem i pannan tillsammans med de + torkade kryddorna. Låt steka i några minuter till. +

    +

    + Slå i rödvin, tomat och soja och låt koka ca 30 minuter utan lock tills såsen + har reducerat och blivit tjock. Smaka av med salt och peppar. Om såsen är för + syrlig från tomat och vin, smaka av med socker. +

    +

    + Skölj bönorna och blanda ner dem i såsen. Häll i lite mer vatten så att det går + lätt att blanda och koka sedan utan lock tills att chilin är riktigt tjock. +

    +

    + Smaka av igen med salt, peppar och socker (plus ev. chilipulver om du vill ha + det starkare). +

    +

    + Avsluta med att blanda ner persilja, koriander och att pressa över limejuicen. +

    + +

    Montering

    +

    + Om du har kokat chilin tillräckligt länge kommer den att vara en ganska fast och + aromatisk röra. +

    +

    + Fyll varje tortillabröd med ca 2 dl chili och rulla ihop. Försök att även försluta + sidorna. +

    +

    + Lägg dina enchiladas i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten och täck dem + med tacosås och ost. Gratinera i 10 minuter på 225 grader. +

    +

    + Servera med en avocadosalsa eller guacamole samt en grönsallad. +

    +
    +
    +
    +
    + + +